Geëmotioneerde fans van zangeres Naaz bij presentatie van dichtbundel

Nu de lente is aangebroken én 21 maart Wereld Poëziedag is, is het tijd voor de derde editie van de Parkbundel. Dit keer draagt Naaz, Rotterdams Koerdische schrijfster en zangeres, gedichten voor die zij heeft gebundeld op basis van de lente in het Park. In de Koerdische cultuur is Newroz (lente) de viering van het nieuwe jaar. ‘’Een nieuw begin dat kan niet zonder afscheid. Om opnieuw te beginnen, moet je dingen loslaten, ruimte maken voor wat nieuw is, dat kan betekenen afscheid nemen’’, legt de zangeres uit.

Ieder seizoen wordt een bekende woordkunstenaar gevraagd om gedichten te bundelen, die te maken hebben met het desbetreffende jaargetijde.De dichtbundel is een initiatief van Stichting het Park, het Veerhuis en Stichting Droom en Daad. Naaz zelf heeft ook gedicht aangeleverd en de overige werken heeft ze geselecteerd, omdat ze haar deden denken aan de lente én aan een nieuw begin. ‘Lente’ is vanaf 21 maart gratis verkrijgbaar bij alle horecagelegenheden in en rond het Park in Rotterdam.

Burgemeester Aboutaleb gaat de bundel ‘Zomer’ samenstellen, waar hij zowel zijn eigen werk als dat van zijn grote idolen bundelt.