Geen cowboyhoeden, maar wijde broekspijpen bij Soul Line Danscursus in West

Bij deze line danceavond geen cowboyhoeden, maar wijde soulpijpen. In Wijkcentrum Post West wordt er namelijk gelinedanced op funky soul muziek. Een groep enthousiaste dames komt er elke dinsdagavond bijeen om, een soort van synchroon, soulpasjes te leren van professioneel dansleraar John Wooter.

Ze raakte geïnspireerd door filmpjes uit Amerika op Youtube, maar toen ze in Nederland zocht naar een plek waar aan ‘soul line dancing’ werd gedaan kon ze niks vinden. Dan maar zelf organiseren dacht Henna Kanhai. Met haar vriendin Marie trok ze de stoute dansschoenen aan en benaderde Huis van de Wijk ‘Post West’, in de Tidemanstraat. Sinds oktober 2019 organiseert ze er nu elke dinsdagavond een line dance cursus waar puur en alleen op soul- en funkmuziek wordt gedanst.

Voor de choreografie nodigde ze professioneel danser, choreograaf en dansleraar John Wooter uit, die naast zijn drukke leven als dansleraar op verschillende dansacademies graag tijd vrij maakte om wat terug te doen voor de maatschappij. Met veel enthousiasme leert hij de groep van voornamelijk dames de meest gelikte moves die, ook al niet altijd even synchroon, met veel plezier worden uitgevoerd door de deelnemers.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frotterdamisopen%2Fvideos%2F213312369750159%2F&show_text=1&width=560″ width=”560″ height=”426″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media” allowFullScreen=”true”></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat