Geen eenzame kerst meer: Nadia koppelt mensen voor een gezamenlijke maaltijd

Nadia begon in corona tijd met vrijwilligerswerk. Zo kwam zij in contact met mevrouw Blokker, die haar huis niet uit kon en weinig mensen om haar heen had. Nadia fietste meerdere keren per week naar haar flat voor boodschappen en een praatje. Om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen is Nadia nu zelfs een actie gestart. Zo koppelt ze tijdens kerst mensen aan elkaar voor een maaltijd.

Nadia zag dat de eenzaamheid bij mevrouw Blokker niet uniek was. Veel mensen geven aan zich alleen te voelen. Zeker met kerst is dit iets wat Nadia raakt en daarom begon ze haar actie ‘Geen Eenzame Kerst’. 

Niet alleen met kerst
In haar buurt in Zevenkamp flyert Nadia al een aantal dagen, samen met vriendinnen en vrijwilligers, met als doel dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden voor zowel het ontvangen als het maken van een maaltijd tijdens kerst. Nadia hoopt zo mensen met elkaar in contact te brengen, die ook na de kerst elkaar zullen blijven helpen.

Meehelpen of gekoppeld worden?
Wil jij een maaltijd maken voor ouderen in Zevenkamp, Nesselande of Ommoord, of moet jij noodgedwongen kerst alleen vieren en heb jij behoefte aan een maaltijd? Meld je dan aan bij Nadia via [email protected].

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/MggwTUNVM0s” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat