Geen natte honden bij honden-poolparty in het Van Maanenbad dit jaar

De bekende poolparty voor honden wordt dit jaar afgelast. Het zwemfestijn voor honden zou zaterdag 5 september in het buitenbad van het Sportfondsenbad aan de van Maanenstraat in de Rotterdamse wijk Blijdorp zou plaatsvinden.

Het honden zwemmen is geannuleerd nadat een werknemer van het bad positief is gestest op corona. “We hadden er echt zo’n zin in om ons lustrum samen met de honden en baasje en uiteraard het van Maanen-team te vieren. Eindelijk weer watvrolijkheid, daar hadden we met z’n allen heel erg naar uitgekeken. Het is altijd zo’n feest met al die honden in dat prachtige zwembad. Maar we snappen de beslissing uiteraard en hopen dat de medewerker het goed maakt”, zegt Initiatiefnemer Mieke van der Linden.

Jaarlijks evenement
Dit zou het vijfde jaar zijn dat de honden het water in zouden duiken. Vorig jaara kwamen er meer dan 80 honden op het aquafeestje af die niet alleen een duik in het azuurblauwe bad mochten nemen maar ook getrakteerd werden op een goodie bag vol lekkernijen. De Poolparty van Dogparade 010 is inmiddels een nazomerse traditie onder de ondenliefhebbers van Rotterdam en omstreken.

Nieuwe plannen
om niet bij de pakken neer te zitten hoopt de organisatie snel weer een ander evenement te kunnen organiseren. “Het uitkijken is nu naar een nieuw evenement, de Halloween Dog Walk, eind oktober. Daar hopen we nu op”, vertelt Mieke.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat