Geen plaspauzes, geen bussen! Het OV staakt!

Plaspauzes, werkdruk en loonsverhoging. In bijna heel Nederland ligt door deze onderwerpen maandag en dinsdag het streekvervoer voor een groot deel plat.

Sinds oktober vorig jaar onderhandelen de bonden met de werkgevers over een verbetering van het cao Openbaar Vervoer en het cao Multimodaal Vervoer. Maar omdat er nog steeds geen schot in de zaak zit hebben de bonden het initiatief genomen om te staken.

Onze eigen RET rijdt voor het grootste deel gewoon via de vaste dienstregeling. Dat komt omdat de RET, de Haagse HTM en de GVB uit 020 onder een ander cao vallen. Een klein deel van de RET medewerkers in de regio valt onder het cao Openbaar Vervoer. Er bestaat daardoor de kans dat er alsnog een aantal RET-ritten uitvallen.

Het is niet de eerste ov-staking dit jaar. In januari werd om dezelfde reden ook al gestaakt door de streekvervoerders. Er is toen een overeenkomst gesloten tussen de bonden en werkgevers, maar dit werd resoluut van tafel geveegd door de werknemers.

Vandaag gaan we op pad om te kijken wat de stakingen voor buschauffeurs en Rotterdammers betekenen. Houd onze social media in de gaten en check vanmiddag de reportage in onze dagelijkse nieuwsuitzending 010nu.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter