Geen traditionele vrijmarkt in Hillesluis en Bloemhof

Vrijmarkten staan doorgaans synoniem voor Koningsdag. Maar in de wijken Bloemhof en Hillesluis is de traditionele vrijmarkt verdwenen, zo beweert een groep ontevreden bewoners. In plaats daarvan is er een braderie, maar de bewoners willen dat er een plek komt waar met name kinderen alsnog terecht kunnen met hun kleedjes en spulletjes.

“Ik ga denk ik uit protest morgen m’n kind niet aanmelden”, begint een van de bewoners die zelf met haar kind graag naar de vrijmarkt wil gaan. “In Slinge kan het bijvoorbeeld wel, waarom hier dan niet?”

De reden is het verbod wat er op Boulevard Zuid is wat betreft kleedjes met spullen. Men mag alleen spullen in kramen verkopen en hiervoor betalen volwassenen 35 euro terwijl de eerste 100 kinderen zaterdagochtend een kraam krijgen toegewezen: “Het gaat meer om de commercie dan om de kinderen”, zegt een andere bewoner.

De organisatie zelf probeert echter alles eraan te doen om iedereen tevreden te houden: “Zelfs als er meer dan 100 kinderen komen, hebben we een plan zodat ze elders terecht kunnen”, zegt de organisator van de brasserie. Stephan van Baarle van DENK besloot raadsvragen te stellen maar helaas leidde het niet tot verandering: “Ik vind dat er ook een locatie moet komen voor een vrijmarkt, nu is de balans namelijk zoek in dit gebied.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter