Geen treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal in laatste weekend van juni

ProRail begint zaterdag met omvangrijke werkzaamheden aan het spoor bij Rotterdam Centraal en Schiedam. Er zijn ruim vijf weken uitgetrokken voor uitbreiding en aanpassing van de rails waardoor straks meer treinen tussen Rotterdam en Den Haag kunnen rijden. In het laatste weekend van de werkzaamheden, op 24 en 25 juni, wordt het volledige treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal stilgelegd.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het langjarige programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam, dat in 2019 startte en volgend jaar afgerond moet zijn.

Na afronding van dit project moet het mogelijk zijn om tussen Rotterdam en Den Haag per reisrichting acht intercity’s en zes sprinters tegelijk te laten rijden. Volgens de NS heb je dan geen dienstregeling meer nodig: iedere paar minuten rijdt een trein.

Lees het hele artikel bij Rijnmond.

‘Het wordt er zo niet makkelijker op’, uit een reiziger zijn frustratie op Twitter.

NS zet bussen in
De dienstregeling van, naar en via Rotterdam Centraal wordt vanaf zaterdag aangepast. Op de dagen dat er op bepaalde routes geen treinen rijden, zet de NS bussen in. Voor het laatste weekend van de werkzaamheden, 24 en 25 juni, zet de NS ook bussen in. Er rijdt dan helemaal geen treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal. Reizigers moeten volgens de NS rekening houden met extra reistijd en drukte.