Geen WK-wedstrijden te zien bij De Regenboog

Patrick Nijenhuis eigenaar van homobar De Regenboog in het centrum heeft via zijn Facebookpagina laten weten dat de voetbalwedstrijden van het aanstaande WK in Qatar, niet te zien zijn in zijn kroeg.

“Het EK en WK zijn normaal altijd een fantastisch ‘oranje-feest’ in Bar de Regenboog. De hele zaak kleurt oranje en iedereen is feestelijk verkleed. Op diverse schermen en via de beamer kijken wij met veel plezier naar het Nederlands Elftal.
Hoe kunnen wij echter als ‘doelgroep’ café deze editie van het WK supporten terwijl onze ‘doelgroep’ in het organiserende land wordt gestraft om hun geaardheid”, zo meldt Nijenhuis.

Niet erkend
“Qatar is een land waar je om je geaardheid in de gevangenis belandt, je geestesziek wordt verklaard en er zelfs een berechting tot de doodstraf kan plaatsvinden. Het voelt dan ook zo verkeerd om vanuit onze cafés te juichen en licenties te betalen waarvan het geld naar een land gaat waar wij niet welkom zijn en niet worden erkent.”

Voor veel cafés zijn voetbalkampioenschappen vaak hét moment om de kassa flink te laten rinkelen, maar Nijenhuis geeft aan dat het niet altijd draait om geld. “Soms moet je opstaan voor een groter doel. Wij hopen snel weer naar het Nederlands Elftal te kunnen kijken met jullie, maar dan onder andere omstandigheden.”

Eerder maakte OPEN Rotterdam onderstaande reportage met Patrick Nijenhuis tijdens het maken en uitdelen van Regenboog cupcakes.