Geheime Tuin gaat door ondanks het weer

De vijfde editie van De Geheime Tuin is een speciale! Door de storm die donderdagavond over Rotterdam woedde, krijgt het festival voor even een tweede locatie. Zij verhuizen deels van de buitenruimte bij AVL Mundo, naar de Kathedraal ernaast.
Kim Pieters en Kelly Vincent zijn de twee dames achter het evenement. Het idee voor De Geheime Tuin is ontstaan toen zij een locatie hadden gevonden op een geheime plek. “Wij wilden daar meteen iets doen”, vertelt Kim. “Een plek creëren waar mensen samen kunnen komen en op een laagdrempelige manier kunnen genieten van een cultureel programma.”

Kim en Kelly hebben elkaar leren kennen in de brugklas. “We gaan dus wayback!”, vertellen Kim en Kelly lachend. “Ondertussen hebben wij een eigen creative agency genaamd Club K. De Geheime Tuin is ons grootste concept, maar we werken ook samen met andere evenementen en organisaties.” Afgelopen zomer werkten de dames samen met Motel Mozaique en Oranjebitter.

De eerste editie was niet zo groots. “De eerste editie was klein, maar wel meteen leuk. Het was vooral een lieve editie”, legt Kelly uit. “Nadat wij online gingen met het evenement, hadden wij ineens 10.000 aanmeldingen! Dat was wel even schrikken, maar super tof!” Ondertussen is De Geheime Tuin op z’n grootst. “We maken toffe ontwikkelingen mee. Mensen komen terug en er heerst een community gevoel”, aldus Kim.

De beeldentuin van AVL Mundo valt goed bij de bezoekers. “Het is niet een plekje waar je zomaar komt, dat is wel het leuke ervan. De beelden van Joep van Lieshout maken het heel erg gaaf,” legt Kim uit. Het feit dat zij deels moesten verhuizen naar de binnenruimte van AVL Mundo, vinden de dames niet heel erg. “De Kathedraal ziet er ook gewoon tof uit van binnen. Er zijn gewoon twee locaties dit jaar!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter