Gekleurde tegels in Overschie helpen mensen met dementie

Wie in Overschie op straat loopt, kan daar sinds maandag blauw of geel gekleurde tegels tegenkomen. De tegels zijn onderdeel van het project ‘Blokkie om’. Door middel van gekleurde herkenningspunten ontstaat er een wandelroute voor mensen met dementie. Het moet deze groep niet alleen motiveren naar buiten te gaan en te bewegen maar ook om de weg naar huis weer te vinden.

De proef is van start gegaan in 2019 met bestickering op lantaarnpalen. Deze week is de bewegwijzering op de route vernieuwd met een meer permanente vormgeving aan de hand van markering op de stoep. Mensen met dementie kunnen vaak moeilijk de weg vinden in hun wijk. Om ze een steuntje in de rug te bieden, zijn er twee routes aangelegd en ontwikkeld door studio Gerjanne van Gink.

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor een derde route in Overschie, waarbij er een extra lus te bewandelen is van de Burgemeester Baumanlaan naar de Hoogeban. Op basis van de ervaringen in Overschie zal er ook gekeken worden naar een eventuele uitbreiding van de wandelroutes in de rest van Rotterdam.

 

Foto’s: Buurtcoach Amanda