Geld inzamelen voor kankeronderzoek in het Zuidpleintheater

Bernadette Pires is net hersteld van kanker en wil nu iets doen voor de mensen die met de ziekte te maken hebben. Daarom organiseerde zij afgelopen zondag, in samenwerking met KWF Kankerbestrijding, het benefietfestival ‘Be Aware Be Rare’ in het Zuidpleintheater.
Bernadette was al tijdens de behandelingen bezig met de organisatie van het festival. Ze wilde daarmee geld ophalen voor onderzoek naar kanker en meer bewustwording bij mensen kweken over wat kanker met je kan doen.

Bezoekers van het festival konden zich zondag voor een zelfgekozen bedrag laten knippen en opmaken of ze konden kiezen voor een dansles. Daarnaast waren er actieve workshops om de gezondheid te stimuleren, was er muziek van onder andere Jah Reflection en was er een kleine markt waar informatie werd gegeven over de ziekte.

Het uiteindelijk ingezamelde geldbedrag lag lager dan verwacht, want er kwamen niet zoveel mensen naar de benefietdag. Arminda da Cruz, de moeder van Bernadette, denkt dat dit komt door het warme weer. ‘‘Ik vind dat heel erg, want dit gaat om een goed doel. Het is niet alleen voor Bernadette, maar voor duizenden mensen belangrijk.’’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter