Geldboetes van 500 euro voor asociale bestuurders door nieuwe Rotterdamse Verkeersaso Aanpak

Gemeentelijke handhavers gaan deze zomer dwangsommen van 500 euro opleggen aan autobestuurders die regelmatig de fout ingaan. Dat is een van de nieuwe regels van de Rotterdamse Verkeersaso Aanpak (RVA). Hiermee wil het bestuur van de stad asociaal weggedrag verminderen.

De nieuwe regel wordt ingelast, omdat het hinderlijke automobilisten gedrag voor veel Rotterdammers de grootste ergernis is. Volgens de RVA zijn getunede auto’s met knallende uitlaten, onnodig hard optrekken en luide muziek in auto’s tijdens de zomermaanden het vaakst hoorbaar in de stad.

Wethouder Vincent Karremans vindt dat het probleem moet worden aangepakt en hoopt met deze maatregelen de ergernis bij de Rotterdammers te verminderen. “We hebben nu een set harde maatregelen die de veroorzakers van overlast echt gaan raken. Samen met de politie zorgen we dat het asociale verkeersgedrag uit de straten verdwijnt. Rotterdam is en wordt geen stiltetuin, maar een stuk fatsoenlijker is wel ons doel”, aldus Karremans.

OPEN Rotterdam maakte eerder een video over automobilisten en motorrijders die luidruchtig rondjes rijden op de Meent. Het zogenaamde showverkeer werd toen door de gemeente bestreden door een stuk van de straat ‘s avonds af te sluiten.

Bekijk hieronder de video!