Geluksbrengers van Rotterdam komen samen tijdens gelukslunch

Anna-Maria Carbonaro heeft een groepje geluksbrengers in Rotterdam samen gebracht voor de gelukslunch. De genodigden zijn allemaal werkzaam in Rotterdam en voegen iets toe aan de stad. Iets dat te maken heeft met geluk.

“Ik doe mee aan de coalitie Rotterdammers voor elkaar. Wij zijn bezig met ongewenste spanningen in de stad te voorkomen en eventueel op te lossen”, vertelt Simon Cohen. Hij is een van de aanwezigen tijdens de gelukslunch. Het doel is om deze positiviteitswerkers van energie te voorzien. Door ervaringen met elkaar te delen, leren en motiveren ze elkaar.

Op de vraag of Rotterdammers klaar zijn voor geluk antwoord Eric Gude enthousiast. “De Rotterdammers waren vijftien jaar geleden, toen ik hier voor het eerst kwam, een beetje pessimistisch. Ze waren niet trots op zichzelf. Gelukkig beginnen ze de laatste jaren eindelijk trots op zichzelf te worden. En dat vind ik een hele positieve beweging, want juist als je trots bent op jezelf kun je ook bijdragen aan het geluk van je omgeving.” De volgende lunch staat nog niet gepland, maar Anna-Maria is wel enthousiast over hoe het heeft uitgepakt.