Gemeente doet onderzoek naar brandveiligheid panden in Rotterdam

Uit een artikel van de Volkskrant op woensdag 17 juni blijkt dat er in Rotterdam meerdere flats brandonveilig zijn. Na de brand in de Londense Grenfell toren in juni 2017, waarbij 80 mensen om het leven kwamen, is in 2018 aan alle Nederlandse gemeenten gevraagd om een inventarisatie te maken van mogelijke risicopanden.
Op 5 februari dit jaar zijn door de Gemeente Rotterdam, in het rapport ‘brandveiligheid gevelplaten’, vier hoge gebouwen aangemerkt waarbij brandveiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. Volgens de Gemeente Rotterdam zijn in deze panden inmiddels noodmaatregelen genomen en behoren ze niet meer tot de risicogroep.

Om welke panden het precies gaat is onduidelijk. Gemeente Rotterdam wil die informatie niet prijsgeven. Het gaat om panden die, net als Grenfell toren in Londen, een licht ontvlambare gevel hebben, waardoor bij de eventuele uitbraak van een brand het vuur zich snel kan verspreiden.

In de desbetreffende panden zijn door Bouw- en Woningtoezicht samen met brandweer en de eigenaren inmiddels maatregelen worden getroffen.

Woordvoerder stadsontwikkeling Rotterdam laat ons weten dat de verantwoordelijkheid van deze maatregelen liggen bij de eigenaren van de panden, alsook het inlichten van de bewoners. Wel is vastgesteld dat er aanpassingen moesten worden gedaan, daarover zijn afspraken gemaakt met de eigenaren. Het onderzoek van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente naar de brandveiligheid hoogbouw in Rotterdam loopt nog.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat