Gemeente investeert fors in sportruimtes

De komende tien jaar gaat Rotterdam fors investeren in het vernieuwen van sportaccommodaties. Dit zal zich op korte termijn al uiten in zes grote projecten waar de gemeente zo’n 50 miljoen in zal investeren.

De eerste projecten waar de gemeente mee aan de slag gaat zijn het vervangen van zwembad Overschie, Huis op Zuid (een multifunctioneel gebouwencomplex met daarin een nieuw zwembad en een nieuwe sporthal), de nieuwe sporthal Stadionpark, Sporthal Schuttersveld, Topsporthal CTO en de vernieuwing van veldsportcomplex Nieuw Terbregge. “Vroeger konden veel verenigingen zelf de eigen locaties bouwen en onderhouden”, zegt wethouder van volksgezondheid, zorg, ouderen en sport, Sven de Langen, “Nu verenigingen dit niet meer kunnen opbrengen raken complexen in verval. Door het onderhoud goed te plannen, voorkomt dit programma ook onverwachte financiële tegenvallers en behouden we deze essentiële plekken voor ontmoeting, beweging en sportief plezier”.

Onder de term ‘Rotterdam. Sterker door.’ zet de gemeente in op herstel van het maatschappelijk leven en de economie als gevolg van de coronacrisis. Deze investeringen zijn niet alleen goed voor sportend Rotterdam, maar ook een belangrijke impuls voor de bouwsector.

De komende 10 jaar zal de gemeente zo’n 156 miljoen euro investeren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat