Gemeente maakt werk van aanpak jeugdwerkloosheid

De gemeente Rotterdam gaat donderdag werkloze jongeren in contact brengen met uitzendbureau Randstad. Zij gaan op hun beurt weer 24 mensen aan werk helpen. Dat is een van de 15 projecten die tijdens de ‘WerkWeek’ in het stadhuis worden gepresenteerd om jongeren weer aan het werk te krijgen.

Uit nieuwe werkloosheidscijfers blijkt dat 122.000 jongeren met diploma op zoek zijn naar een stage of een baan. Hoeveel dat er precies zijn in Rotterdam is onduidelijk. Volgens Mirjam Sterk, ambassadeur van jeugdwerkloosheid, is de relatief ligt de jeugdwerkloosheid in de regio Rijnmond hoog. “Mooi dat ze een stuk lager zijn dan vorig jaar, maar er is nog steeds veel werk aan de winkel”, aldus Sterk. 

Komende dinsdag tekenen de gemeente Rotterdam en het Ministerie van Defensie een convenant om samen Rotterdamse jongeren aan de slag te hebben. Bij het leger zijn er op jaarbasis 3000 leerwerkplekken beschikbaar en staan zo’n 4000 betaalde banen open. Mirjam Sterk voegt toe dat het algemeen gezien interessant is voor werkgevers om iemand aan te nemen die bij Defensie gewerkt heeft. “Zij hebben een reputatie van sterke structuur en goede werkmentaliteit”, aldus de ambassadeur van jeugdwerkloosheid. 
Voor meer informatie: http://www.ditissterkteam.nl/