Gemeente raadt zwemmen in Kralingse Plas en Bergse Plassen af wegens blauwalg

Met de hitte is het natuurlijk erg lekker om een verfrissende duik te nemen in de Kralingse Plas of in de Bergse Plassen, maar dat wordt door de gemeente nu afgeraden. Door het warme weer van de afgelopen dagen zit er veel blauwalg in het water en dat is erg slecht voor de huid en de ogen.

In de Kralingse Plas en in de Bergse Plassen was al eerder deze week blauwalg opgedoken, maar in deze mate nog niet. Naast huidirritaties of pijnlijke ogen, kan de bacterie voor misselijkheid, hoofdpijn en koorts zorgen. Na contact met blauwalg is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk afspoelt onder een douche, zegt de GGD.

De weersomstandigheden van de afgelopen week waren ideaal voor de blauwalgen. De bacterie gedijt namelijk goed in stilstaand water bij warm weer. Blauwalg is te herkennen aan de blauwgroene kleur en aan de stinkende laag algenbrij die op het water ligt.

Gelukkig zijn er met dit mooie weer nog genoeg plekken waar je wel in natuurwater kunt zwemmen. Die plekken vind je op zwemwater.nl, waar alle actuele informatie over de Nederlandse natuurwateren in staat.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter