Gemeente Rotterdam gaat scholen helpen met verkeersveiligheid

Kinderen worden steeds vaker met de auto naar school gebracht, omdat veel Rotterdamse ouders de schoolomgeving onveilig vinden. Daarom gaat gemeente Rotterdam de verkeersveiligheid op en rond scholen aanpakken met het Actieplan Verkeersveilige Scholen. Het actieplan maakt onderdeel uit van het Meerjarenplan Verkeersveiligheid 2016-2018.

De toename van kinderen die met de auto naar school gebracht worden zorgt er niet alleen voor dat de verkeersdrukte verergert, maar ook dat kinderen te weinig ervaring opdoen in het verkeer. Ervaring die zij later hard nodig hebben als ze bijvoorbeeld naar de middelbare school gaan. Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat 198 Rotterdamse scholen zich zorgen maken om de verkeersveiligheid. De scholen hebben veel andere prioriteiten en tijdgebrek waardoor de verkeersveiligheid erbij inschiet.

Chaos in de schoolspits, parkeerproblemen en gevaarlijke oversteeklocaties zijn slechts enkele knelpunten die de gemeente Rotterdam wil aanpakken, onder andere met voorlichting en maatregelen. Scholen kunnen zelf kiezen wat zij nodig vinden, en dit wordt via het pakket effectieve educatieve acties neergelegd bij derden, waardoor de scholen er zelf weinig tijd aan hoeven te besteden.

Er liggen al langer plannen klaar om de verkeersveiligheid in de stad te verbeteren. Bekijk hieronder de video die wij over deze plannen maakten.