Gemeente Rotterdam legt laatste hand aan skatepark Westblaak

Het skatepark Westblaak is al een tijd geleden in gebruik genomen, maar echt af is het nog niet. Van 30 mei tot en met 10 juni wordt de laatste hand aan het skatepark gelegd, en is dan ook tijdelijk gesloten.

In deze periode kunnen de skaters terecht op andere locaties in de stad, zoals bijvoorbeeld de bowl bij de Heemraadssingel of het Skatepark in Nesselande. Vanaf vrijdag 8 juli is de middenberm helemaal klaar en is het hele skatelandschap te gebruiken.

Rond het skatepark komen een aantal aanvullende skate-elementen. Daarnaast krijgt het hele skatelandschap krijgt een tweede laag beschermende coating om slijtage te voorkomen. De asfaltpaden rond het skatepark zijn nu nog voorzien van een tijdelijke bovenlaag. in de nieuwe bovenlaag ontstaan er geen richels zodat deze geschikt is voor skaters.

Het nieuwe skatepark op de Westblaak is al sinds december 2015 in gebruik. Het park is populair en er zijn vaak skaters, steppers en bmx-ers te vinden. Ook voor het resterende deel van de middenberm, tussen het huidige skatepark en het Eendrachtsplein, is een nieuw inrichtingsplan gemaakt, dat nu wordt uitgevoerd. Dit gedeelte wordt ingericht als parkachtig gebied met elementen die voor streetskaters interessant zijn. Maar ook voor niet-skaters wordt het een prettige locatie om te lopen of om even te gaan zitten!

Eerder doken wij al in de wereld van het skaten. Die video kun je hieronder bekijken!