Geneeskundestudenten Fransje en Jorrit geven coronalessen op basisscholen

Geneeskundestudenten van het Erasmus MC geven coronales op Rotterdamse basisscholen. Dit is een project dat door de studenten zelf is opgezet. Op deze manier proberen ze kinderen meer informatie te geven over corona. Twee geneeskundestudenten Fransje en Jorrit nemen ons mee.

Het project is sinds begin november gestart. Inmiddels hebben de studenten Fransje en Jorrit op drie verschillende basisscholen lessen gegeven: De Vlinder, De Bergkristal en de Agnesschool. “Ik vind ‘t het leukste om door middel van interactieve lessen kinderen wat te kunnen leren over het virus. Daarnaast is het onwijs leuk om te zien hoe kinderen over het virus nadenken en met wat voor vragen zij af en toe komen aanzetten”, vertelt Fransje. 

Het is ook belangrijk dat het duidelijk voor kinderen wordt wat het coronavirus is en hoe het zich verspreidt. “We hopen dat via deze lessen ook de ouders van de kinderen te bereiken en hen zo indirect ook te informeren over het virus”, zegt Fransje. 

De studenten hebben uit verschillende hoeken positieve reacties gehad. “De scholen en de leraren van die scholen zijn erg enthousiast over de lessen die we tot nu toe hebben gegeven.”

Eerder maakte OPEN Rotterdam ook de serie Corona Rules waarin kinderen in hun moedertaal de belangrijkste regels rond corona uitleggen. Dit is ook een serie om kinderen én ouders te bereiken. Bekijk hieronder de eerste aflevering van Corona Rules. 

Kijk hier alle afleveringen van Corona Rules.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat