Genoeg te doen in de Rotterdamse wijken: dit zijn de tips voor september van Cultuur Concreet

Je hoeft je wijk niet uit voor leuke evenementen. In samenwerking met Cultuur Concreet zetten wij maandelijks de leukste evenementen uit de Rotterdamse wijken voor je op een rijtje. Dit zijn de tips voor september. 

Culturele fietstocht Hoek van Holland
Fiets zondag 3 september mee door Hoek van Holland en omgeving met de #Fiets #Food #Fun fietstocht van 3,5 km.  De fietstocht gaat langs drie restaurants waar je een hapje kunt proeven. Onderweg kun je genieten van theater- en muziekacts. 

Muziekfestival Rozenburg
Gezelligheid in Rozenburg tijdens Zomerterras 2.0 bij Club Leen. Op zaterdag 3 september kan je van 16.00 t/m 20.00 uur genieten van muziek tijdens dit mini-festival.

Film in het park in Blijdorp/Bergpolder
Film in de Buurt en CineNoord organiseren het weekend van 8 t/m 10 september de vijfde editie van Film in het Park in het park van de Noorderhavenkade. Elke filmavond start rond 20.30 uur met een kort voorprogramma, zoals een voorfilm of een spectaculaire act.

Opening van Spot Hoogvliet 
Zaterdag 9 september is de opening van Spot Hoogvliet op Nederhage 10-12. Dit is een nieuw sportplatform waar kinderen en jongeren in Hoogvliet hun talenten kunnen ontwikkelen. Ze kunnen er onder andere sporten en e-gamen en jonge ondernemers krijgen er de kans om sportactiviteiten te organiseren. 

Kunst- en cultuurroute Hoogvliet
Het weekend van 16 en 17 september kan je tijdens de Kunst- en cultuurroute door heel Hoogvliet werken van kunstenaars bekijken. Op zaterdag kan je terecht bij culturele instellingen en gezamenlijke plekken en op zondag bij mensen thuis. Op het Rijkeeplein is bovendien een gevarieerd programma met activiteiten, open podium, muzikanten en dichters.

ART Break Hoek van Holland
Zondag 17 september is er het Art Break Festival op het strand van Hoek van Holland. Van 12.00 tot 18.00 uur zijn er activiteiten en live muziek.

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Cultuur Concreet.