Geplande ‘koopkubus’ krijgt wellicht een andere structuur

Het centrum van Rotterdam verandert voortdurend. De nieuwste aanwinst voor het gebied rond de Coolsingel moet de Koopkubus worden. Het project van Forum Rotterdam gaat de ‘superkubus’ maken. De vorm van de kubus staat echter nog niet vast. 

Als het aan adjunct-directeur Arno Ruigrok van ontwikkelaar Multi Vastgoed ligt, kan er een verandering plaats vinden in het ontwerp van architect Rem Koolhaas. Dit gebeurt als de gebruikers van het pand speciale eisen opleggen. “Hoe de winkels bijvoorbeeld in het bouwblok komen te zitten, kan gevolgen hebben voor de andere functies. We gaan daar samen met alle partijen op studeren. Daarbij kan ook bekeken worden of er eventueel minder kantoren en winkels nodig zijn,” zegt Ruigrok.

Volgens hem zijn er drie mogelijkheden: de koopkubus behoudt zijn vorm en omvang, er wordt een stukje afgeschaafd of het gebouw gaat volledig op de schop. “Multi Vastgoed heeft al duidelijke afspraken gemaakt met Novotel voor het hotel en Bouwinvest voor de woningen. Rem Koolhaas blijft hoe dan ook bij het project betrokken,” stelt Ruigrok. Ook als er een alternatief uit de bus komt, moeten de partijen opnieuw met elkaar om tafel.