Gerenommeerde tattoo-artiest “Moose” zet bijzondere tattoo

Maarten van Gool, bij vrienden beter bekend als “Moose”, is in korte tijd een van de meest gerenomeerde tattoeerders van Rotterdam geworden. Mede daarom besloot Remco “Coos” Ravelo van Rotterdam Barbers om voor een speciaal verzoek aan te kloppen bij Moose Tattoo.
Een verzoek dat Moose lang niet altijd honoreert, het gaat immers om een tattoo in het gezicht en nekgebied, en dat doe je niet zomaar: “Het zou raar zijn als ik als professionele artiest zomaar bij jan en alleman een tattoo in een nek of gezicht ga zetten. Dat doe ik alleen als iemand al heel ver is met tatoeages, of bij een hele goede vriend als Coos.”

En ook “Coos” zelf heeft weleens getwijfeld: “Mijn vriendin vond het eerst niks, en mijn moeder heb ik nog niks verteld…maar ik ben nu zo ver dat ik ook dit erbij wil. Ik word nu al vaak aangekeken als ik met mijn kinderen naar het zwembad ga, maar stiekem kick ik daar denk ik wel op.”

Na een lange bespreking, en een pakje sigaretten, gaat het dan eindelijk beginnen, en na 20 minuten heeft Coos zijn gewenste nek-tattoo. “Na tien minuten denk je ‘waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?’, maar nu ik het zo zie heb ik meteen zin in de volgende.”

De volgende, die moet echter op zich laten wachten, op advies van “Moose”. “Dit is zo’n aanslag op je huid, vooral nu het bij je adamsappel zit. Daar moeten gewoon wat weken overheen, daarna kunnen we verder gaan om er wat moois van te maken!”, aldus de man achter Moose Tattoo in Hillegersberg.