Gestolen kerstboom terecht

Op 19 december is een Nordmann Kerstboom van ruim 2 meter met versiering gestolen op het Zwaanshals. ‘s Ochtends ontdekte eigenaar van Café Hollandiaan Theo Bol, dat de boom weg was. “Ik kijk er niet van op, maar waarom doet iemand zoiets?”

‘s Ochtends ontdekt eigenaar van Café Hollandiaan Theo Bol, dat de boom weg is. “Ik kijk er niet van op, maar waarom doet iemand zoiets?”

De boom is er één van zeven, die winkeliersvereniging ‘t Swaenshals heeft staan vanaf het Kookpunt tot aan Cafe Hollandiaan. Fleur Menke, secretaris winkeliersvereniging ‘t Swaenshals en eigenaar bloemenwinkel Opfleuren, vindt het jammer. “We zijn een opkomende wijk en hebben niet zo veel middelen beschikbaar om de wijk leuk en aangenaam te maken. Daarom hebben we slechts zeven bomen staan.”

De bomen stonden er nog geen 2 weken voordat er een werd gestolen. Waarna een Facebookbericht volgde. De reacties waren uiteenlopend van verbolgenheid over de diefstal tot begrip voor de dieven. Menke zegt dat reacties op een gegeven moment een veel te negatieve lading kregen. Maar het bericht werd maar liefst 130 keer gedeeld. Niet lang daarna stond de boom er weer.

Slechts een dag later op zondag 20 december krijgt Theo een bericht van een klant, dat de boom terecht is. “Met doorgeknipte verlichting en 3 ballen”. En een alcoholfles als piek. Ze weten niet wie het geweest kan zijn. “Misschien een studentengrap ofzo?” zegt Theo. “Want wie steelt een boom om hem vervolgens een dag later terug te zetten.”

Nu de boom terug is, wordt geen aangifte gedaan zegt Menke. “De politie heeft genoeg te doen. Wij zijn heel blij dat ‘ie netjes terug is geplaatst!”

De zeven bomen staan er tot januari, want dan gaan ze weer de grond in op het creatief beheer punt op de Bolstraat. En volgend jaar staan ze er gewoon weer (met hopelijk meer bomen), want ‘t Swaenshals laat zich niet bang maken!