Gezond010

In de nieuwe serie Gezond010 gaat OPEN Rotterdam op zoek naar manieren om gezond te leven. Van de vier grote steden in Nederland heeft Rotterdam het hoogste percentage mensen met overgewicht, 52% van de inwoners is te zwaar waarvan 19% obees is. In de zesdelige serie worden vier bedrijven gevolgd die zich inzetten voor het maken van een gezondere voedingskeuze.

In een serie van 6 afleveringen van 5 minuten staat centraal waarom gezond eten ook makkelijk kan zijn. In de eerste 4 afleveringen in juli wordt in elke aflevering een ander bedrijf uitgelicht dat zich inzet voor meer Rotterdammers met een gezond gewicht. In september volgen de laatste 2 afleveringen waarin we de initiatieven van nog 2 bedrijven laten zien.

Aflevering 4 – Gezond snacken onderweg
Deze week in Gezond010 gaan chefkok Job Pattinasarany van KINO, voormalig chefkok van de Suicide Club Marnix Benschop en voormalig kok van Bazar Richenel Plein in KINO de strijd met elkaar aan in een kookwedstrijd. Het is de bedoeling dat ze een gezonde snack voor onderweg maken. Welk gerecht wint er?

Aflevering 3 – Health Events
Presentatrice Laurence ondergaat in het Timmerhuis, net zoals veel Rotterdamse ambtenaren, een heuse Health APK om te checken hoe het met hun gezondheid is gesteld. Hoe zit het denk je met jouw cholesterol, BMI, gehoor en bloeddruk?


 
 
Aflevering 2 – Healthcoin en Move More
In de tweede aflevering van Gezond010 zien we hoe Healthcoin en Move More Rotterdammers op verschillende werkplekken aan het bewegen proberen te krijgen, want weinig beweging is niet goed voor de gezondheid.

Aflevering 1 – Weekly Dinner
Een ongezonde leefstijl is een groot probleem in Rotterdam. In de nieuwe serie Gezond010 gaan wij op zoek naar manieren om gezond te leven. In de eerste aflevering zien is Elaha Zarabi druk bezig met haar zelf gemaakte applicatie ‘Weekly Dinner’. Deze app zorgt op een moderne en laagdrempelige manier dat gezond eten leuk wordt voor kinderen.

Gezond010 is een initiatief van Gemeente Rotterdam.