Gio knalt zijn kilo’s knock out

Een aantal weken geleden begon hij met het lopen van de avondvierdaagse en inmiddels is hij meerdere dagen per week te vinden in een thaiboksschool. We hebben het natuurlijk over Giovanni Nassy (Gio). Behalve zijn dagelijkse wandeling op de loopband en de oefeningen met gewichten kan hij tegenwoordig ook al wat kickbox-oefeningen doen. Kortom: hij gaat lekker.
Voor aanvang van zijn trainingsprogramma heeft hij zichzelf nog een keer gewogen: 206 kilogram. Wat hij nu, na een aantal weken sporten en op z’n voeding letten, weegt weten we nog niet. Begin december zal hij opnieuw op de weegschaal gaan staan. Maar Giovanni heeft er wel vertrouwen in: “de broeken die ik een paar weken geleden droeg zijn inmiddels veel te groot. Voor zijn afvalrace begon had hij al een nieuwe garderobe aangeschaft. “Toen ik begon droeg ik maatje 62. Nu is dat 54,” aldus Gio.

De zwaarste strijd die je moet leveren als je gaat afvallen is niet zozeer de strijd tegen de kilo’s, maar vooral een mentale strijd. Om die niet te verliezen schreef hij ook een rapnummer: ‘Ik Ga Trainen’. “Als je op de loopband, jij gaat langzaam maar naast staat iemand die te tekeer gaat als een ‘Jumping Jack’ kan je twee dingen doen: gedemotiveerd raken of vooruit blijven kijken en rustig verder gaan,” aldus Nassy.