Girl Problems

Girl Problems is een Rotterdams serie waarin onderwerpen waar meiden mee worstelen aan bod komen. In vier afleveringen wordt ingegaan op de problemen van opgroeiende meiden in de puberteit. Hoe gaat de islamitische Soraya om met het feit dat ze verliefd is op een Nederlandse jongen terwijl haar familie voorbereidingen treft voor het huwelijk met een andere jongen? Of hoe vergaat het Mandy die experimenteert met drugs en langzaamaan verslaafd raakt? Alle hoofdpersonen zijn radeloos, maar steunen elkaar altijd.Girl Problems is een unieke samenwerking tussen drie lokale partijen (CineTube, SKVR & R-Newt) en zet edutainment (educatie en entertainment)  in als middel om Rotterdamse jongeren te informeren, te empoweren en bij te dragen aan hun persoonlijke en talentontwikkeling. Via de serie worden problemen en dilemma’s van jonge Rotterdamse meiden zichtbaar en bespreekbaar gemaakt.

Bijzonder aan het tv-programma is dat het gemaakt is door jongeren uit Rotterdam Feijenoord. De meiden kruipen in de personages terwijl jongens de bijrollen spelen of plaats nemen achter de camera. Voor de deelnemende jongeren is Girl Problems daarmee een project waarin zij, door de intensieve begeleiding in de vorm van acteer, camera & productie lessen, de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen en zo meer richting kunnen geven aan eigen ambities en keuzes.

Racheida Adrianus (R-Newt): “Deze meiden hadden geen van alleen ervaring met acteren op deze manier, maar je ziet ze dan toch groeien waardoor de boodschap van het project nog beter overkomt.”

Ook de hoofdrolspeelster zijn te spreken over het resultaat, al vond vrijwel iedereen het toch best een aparte ervaring om zichzelf zo terug te zien: “Normaal kijk je niet zo naar jezelf, en nu zie je jezelf dan echt zo groot terug…dat is best raar.”, aldus Soezy Castillo die in de serie een meisje speelt dat uitgehuwelijkt wordt door haar ouders.

Events rond de tv uitzendingen
R-Newt organiseert rond de tv uitzendingen vier events waarin de thema’s – ouder/kind relatie, drugs, seks en uithuwelijking – centraal staan. In social media en op locatie in de deelgemeente Feijenoord is het tv programma het startpunt voor gesprekken, workshops, clinics & discussies tussen jongeren & ouderen en makers uit de wijk.
Wil je meer info rond de programmering of wil je meedoen?
Neem dan contact op met Rasheida Adrianus van R-newt / [email protected]

Een samenwerking van SKVR Dichtbij met R-newt & Cinetube

Girl Problems is geinitieerd door Rasheida Adrianus van R-newt en gerealiseerd in samenwerking met Cinetube & SKVR Dichtbij.
R-Newt is een broedplek van en voor gemotiveerde jongeren die zich in hun vrije tijd willen ontwikkelen, die op zoek willen naar hun talent door middel van motiverings -en talentcoachingstrajecten.
Cinetube – Meike Eggers & Michael Anhalt – is de Dichtbij wijkpartner waarmee een serie mediaworkshops in Hillesluis is ontwikkeld voor en door jongeren. Beeldvorming staat centraal in de CineTube workshops; het startpunt is de wijk Hillesluis en de rol die de jongeren daar op dit moment in spelen.

Aflevering 1
De eerste aflevering van Girl Problems draait om Soraya – haar ouders willen haar uithuwelijken.

Aflevering 2
De tweede aflevering van Girl Problems draait om Jayda – ze is verliefd op een jongen, en nu?

Aflevering 3
De derde aflevering van Girl Problems draait om Mandy – ze is aan het experimenteren met drugs.

Aflevering 4
De  vierde aflevering van Girl Problems draait om Titi – bij haar thuis is niet alles zo als het zou moeten zijn.

Girls problems in premiere bij LantarenVenster

De serie was te zien vanaf 10 november iedere dinsdag (herhaling elk uur)
De serie wordt herhaald bij OPEN Rotterdam TV vanaf 15 januari 2016 op vrijdagen.