Gitarist Jan Dumée rockt met supergroep op ‘de boerderie’ in Overschie

De Rotterdamse gitarist Jan Dumée (bekend van de progrockband Focus) trad dit weekend met zijn band The Undercovers op, op een bijzondere plek: de woonkamer van een boerderij. Dit vanwege het Rock and Roll festival dat in Overschie werd gehouden van 18 tot en met 20 november. Drie dagen lang werd er in de wijk flink gerockt.

De grote Boerderij Driebergen van eigenaresse Wibbine Kien ligt aan de Delftweg, net nog binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Het wordt een intieme setting voor de heren van The Undercovers, want de woonkamer is het decor van de avond. “De akoestiek is hier echt geweldig, het is een super plek”, zegt bassist Bobby Jacobs. Met op de drums Greg Smith, achter de hammond orgel Edwin Beekmans en met ‘eeuwenoude vriend’ Jan Dumée op gitaar hebben ze er allemaal zin in.

Dansbaar
En dat is niet zomaar. Het is voor het eerst dat dit kwartet een bijzonder repertoire speelt: boogaloo. Het is een mix van Latinmuziek en soul, maar eigenlijk valt er volgens de bandleden nog veel meer onder. “Het heeft wat weg van jazz, blues en funk.” Makkelijk onder één noemer is het dus niet te vatten. “Ik hoop vooral dat mensen lekker los gaan en dansen”, lacht Dumée. Tijdens het optreden doet hij het zelf in ieder geval genoeg.

Past zulk soort muziek eigenlijk wel in het Rotterdamse Overschie? De meesten in het publiek kennen het repertoire niet, maar genieten er wel van. “Het klinkt ontzettend leuk én het is heel dansbaar. Al kan ik zelf niet zo goed dansen.”