Globetrotter Katendrecht haalt elektronisch afval op voor E-waste wedstrijd

Leerlingen van basisschool de Globetrotter in Katendrecht gaan de strijd aan om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen tijdens de landelijke E-waste wedstrijd. Het doel van deze wedstrijd is om te voorkomen dat belangrijke grondstoffen bij het restafval terechtkomen en niet kunnen worden hergebruikt.

Voordat de leerlingen begonnen aan de wedstrijd, kregen zij gastlessen over het gebruik van elektronisch afval en over de grondstoffen die in die apparaten zitten. “We zijn op school nu zelf bezig met het thema aarde, dit paste erg goed bij de E-waste wedstrijd”, vertelt Marloes Kaptein, één van de docenten. De leerlingen moeten zoveel mogelijk elektronische items proberen op te halen. Per ingeleverd item krijgt de school punten voor de race. “We hebben nu zeven containers staan, hier kunnen buurtbewoners hun afval inleveren. Hoe groter het item hoe meer punten de leerlingen krijgen”, aldus Marloes.

Sanne (11) uit groep acht doet ook mee aan de E-waste wedstrijd. “Ik was bang dat het niet door zou gaan door corona, maar gelukkig konden we nog meedoen”, vertelt Sanne. De leerlingen hebben ook posters gemaakt om bij de school en door de buurt op te hangen. “Op de posters staat informatie over de wedstrijd en waar de mensen hun afval kunnen inleveren, zo hopen we meer op te halen.” “Ik let door de wedstrijd nu ook meer op mijn eigen elektronisch afval

Schoolreisje
De school met de meeste punten wint, mits corona het toelaat, met de klas een schoolreisje naar NEMO. Kan dit niet doorgaan dan komt er iemand lesgeven over robotica. Op donderdag 1 juli maakt wethouder Bonte de winnende school bekend.