Gluren bij de Buren in Rotterdam

Gluren bij de Buren ‘op Zuid’ is een evenement dat mensen de gelegenheid geeft om eens inkijk te krijgen in Rotterdam-Zuid. Een gids van Urban Guide neemt de mensen op zaterdag 30 mei mee naar allerlei bijzondere plekken in de buurt.
Verschillende trends die in de wijken te zien zijn komen aan bod. Zo worden steeds vaker oude schoolgebouwen omgetoverd tot bewoonbare huizen. Kamiel Verschuren is zo iemand die dat heeft gedaan met een oude gymzaal in Charlois. “De lampen zijn nog origineel: die zijn van plastic. Dan kunnen ze niet breken tijdens de gymlessen als er bijvoorbeeld een bal tegenaan komt.” 

De mensen die langskomen krijgen te zien hoe hij de ruimte heeft omgebouwd tot woning. Zo heeft hij eigenhandig een tweede verdieping gemaakt en de kleedkamers van de gymzaal omgetoverd tot slaapkamers. “Dat is het mooie aan Zuid. Er is zoveel mogelijk. 

Het is natuurlijk leuk om te zien nu, maar dat is niet zomaar ineens zo van de een op de andere dag verschenen. Dit had nooit zo kunnen gebeuren op Noord, of in Amsterdam en ook niet in Den Haag, maar dit kan wel op Zuid.”