Goed begin van 2016 met de New Year City Run

Het nieuwe jaar begint met goede voornemens. Sporten is er daar steevast een van. In Charlois dachten ze er net zo over. Voor het tweede jaar op rij renden de inwoners daar de New Year City Run.

Sommige doorgewinterde renners hebben het er nog best zwaar mee, zo vlak na al de festiviteiten en het geweld van ongezonde voeding. “Ik heb nauwelijks energie meer na oud en nieuw”, zegt een van de deelnemers terwijl ze rent. “Over twee jaar gaan we de marathon van Rotterdam lopen. Die van New York hebben we al gedaan. We lopen je eruit”, zegt een ander rennend koppel. En dat is zo. Voor de meeste renners is onze verslaggever, met camera in de hand, geen partij.

Het evenement werd door een aantal studenten van de Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Stichting Ik Kies Bewust georganiseerd. “We zijn heel druk bezig geweest vanaf september”, vertelt Stephanie Ang. “We hebben veel goede hulp gehad van vrienden, kennissen en vrijwilligers. Ik denk dat veel deelnemers erg tevreden terug kunnen kijken, want ze zetten echt een prestatie neer”, vertelt de studente. Het evenement is goed verlopen. En de lopers, die zien er na afloop vooral uitgeput uit.