Goede voornemens, Django Beats vol ambitie en kunstenaars Overschie met zorgen in 010nu weekoverzicht

Wat heeft OPEN Rotterdam jouw gebracht de laatste week van afgelopen jaar? Mooie nieuwsverhalen uit de Rotterdamse wijken. Zo waren we welkom in de studio van hitproducer Django Beats in Hoogvliet en spreken de kunstenaars van de Fabriek in Overschie die met hun handen in het jaar zitten.

We starten met 2023! Voor veel Rotterdammers start het nieuwe jaar met goede voornemens: minder snoepen, meer bewegen wordt het meest gehoord op de Zwart Janstraat. Benieuwd naar alle voornemens? Check de video!

Bikini, Stunten en everytime zijn allemaal nummers van Broederliefde, maar wat ze nog meer gemeen hebben is dat ze zijn geproduceerd door Anthony dos Santos. Het 23-jarige muziektalent begon met producen in zijn slaapkamer, maar heeft inmiddels een dikke studio in Hoogvliet.

Kunstenaarscollectief De Fabriek is de huurder van een oude school in Overschie. Hier hebben 20 verschillende kunstenaars hun eigen atelierruimte. Ze zitten hier al jaren en zijn van plan de school te kopen, maar de bank trekt zich terug door de voorwaarden van de gemeente. “Juist in dit stuk van Rotterdam heb je niet zulke culturele plekken.”

En nog even terug naar deze hartverwarmende kerstactie in Delfshaven. De Rotterdamse rapper Angelo King hielp tijdens Kerst zo’n honderd Rotterdammers aan een kerstmaaltijd. Verschillende restaurants benaderde Angelo of hij misschien mensen kende die wel een driegangenmaaltijd konden gebruiken. Hij heeft de vraag uitgezet via social media. Mensen konden zichzelf of anderen opgeven. Zaterdag 24 december werden de maaltijden ingepakt en uitgedeeld tijdens een echte Christmas Drive Through.