Grafisch Lyceum heeft nieuw jasje

Studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam beginnen het nieuwe schooljaar in een compleet nieuwe setting. Twee jaar lang stond het hoofdgebouw aan de Heer Bokelweg in Rotterdam in de steigers. Na een grootscheepse renovatie, is het schoolgebouw nu klaar.

Aan de buitenkant van het Technikon-complex, ontworpen door architect Maaskant, is niet veel veranderd. Aan de binnenkant des te meer. De afgelopen twee jaar werd het interieur volledig gestript, opnieuw vormgegeven en weer opgebouwd. Bovendien werd er een indrukwekkende verbinding, de zogenaamde ‘knoop’, een glazen loopbrug, gelegd tussen twee gebouwen.

Naast de nieuwe industriele vormgeving, hebben de student zelf ook een steentje bijgedragen aan het nieuwe gebous. De creatieve visuals (foto’s, illustraties en grafische ontwerpen) van de studenten geven het interieur kleur. Tientallen wanden, vaak van wel vier meter hoog, zijn voorzien van hun werk.

Suzanne Kools volgt een redactionele opleiding. Voor ons dus de geschikte persoon om ons rond te leiden in het nieuwe gebouw én we geven haar ook even de kans om voor een paar minuten onze journalist te zijn.