Series van OPEN Rotterdam/
CoVidPro (Collaborative Video Project)

CO VID PRO #2 (collaborative videoproject) is een serie autonome videowerken vanuit (het depot van) het Wereldmuseum van voornamelijk Rotterdamse makers en performers. In deze korte micro-docu’s worden de makers geïntroduceerd door Grande Loge in opdracht van OPEN Rotterdam, die de makers in nieuwe collabo’s bij elkaar zocht rond het thema van rituelen en roots.

Aflevering 10 – Anne-Fay & Stacii Samidin

De tiende aflevering van CoVidPro is een collab tussen zangeres Anne-Fay & beeldmaker Stacii Samidin. De video hoort bij het nummer Minefield wat op het Reaspora album staat van Anne-Fay. Anne-Fay reisde de diaspora van haar familie terug af langs Aruba en Curaçao, Suriname, Ghana en zou ook naar China gaan. Die laatste reis kon niet doorgaan door Covid. Het album is een zoektocht naar roots en wat het betekent om white passing te zijn. Anne-Fay heeft Afrikaanse en Chinese roots, maar ook wit privilege. Kijk nu naar de intro, de hele video komt volgende week online!

Aflevering 9 – Triomphe & Tim Wes

De negende aflevering van CO VID PRO (collaberative videoproject) is een samenwerking tussen Triomphe en Tim Wes. Triomphe werd voor het schrijven van “Feel Alive” geïnspireerd door de tweeledige energie die hij voelde bij zijn bezoek aan het Afrikaanse gedeelte van het Wereldmuseum Depot. De Rotterdamse maker zet de ‘ontastbare lijn’ tussen hem en zijn Afrikaans-Europese roots in perspectief. Hij refereert in de film naar het vinden van kalmte in de bewogenheid van de contrasterende werelden die hem als mens hebben gevormd.

Aflevering 8 – Carina Fernandes & Oligar da Paz

De achtste aflevering van CoVidPro is een collab tussen Carina Fernandes en Oligar da Paz. Het nummer en de muziekvideo van Nothing But Freedom is geïnspireerd op het Oceanië Depot van het Wereldmuseum – specifiek de items uit West-Papua. Carina Fernandes draagt het project op aan alle kinderen van de koloniaal diaspora en zij die door deze gedeelde geschiedenis nog in onderdrukking zijn.

Aflevering 7 – Reilly do Rosario & Barguijs

De zevende aflevering van CoVidPro is een collab tussen Reilly do Rosario en Barguijs. Dit project gaat over de emotionele gevolgen en de absurditeit van het etaleren en policen van andermans cultuur.

Aflevering 6 – Mitchel Sam-Sin, Elten Kiene, Rony Ngaula & Ibrah Silas Jackson

Vroeger was niet alles beter. Wie heeft dat bedacht? Hoe raar is het dat men teveel vanzelf sprekend neemt? In de zesde aflevering van CO VID PRO (collaborative videoproject) ‘Zeg me dat het niet zo is’ slaan Mitchel Sam-Sin, Elten Kiene, Rony Ngaula en Ibrah Silas Jackson een brug tussen ‘beeldvorming’, ‘onmacht’ en de Republiek Congo.

Aflevering 5 – Jowi Kemper, Naomi He-Ji & Mich Simon

In de vijfde aflevering van CO VID PRO #2 (collaborative videoproject) collaben Jowi Kemper, Naomi He-Ji en Mich Simon AKA YMP in een video over misplaatsing. Misplaatsing gaat over het vinden van jouw identiteit binnen een wereld vol vooroordelen, kaders en beperkingen.

Aflevering 4 – Ariah Lester & Richard Ermoso

In de vierde aflevering van CO VID PRO #2 (collaborative videoproject) ‘Water Axe’ zien we Ariah Lester. Multidisciplinair artiest, composer of music die zich bezighoudt met high rate stuff en het samenbrengen van elementen, stylen of kosmologien die next level zijn.  Ariah collabt voor deze video met Richard Ermoso.

Aflevering 3 – Zouhair Mtazi, Ayrton Kirchner & Cyriel Guds

In de derde aflevering van CO VID PRO #2 (collaborative videoproject) gaan de acteurs Zouhair Mtazi, Ayrton Kirchner en Cyriel Guds op zoek naar de Afrikaanse speer. Maar waar hoort de speer thuis? In een koud depot in Rotterdam of in het land van herkomst; Afrika?

Aflevering 2 – Danielle van Grondelle

In de tweede aflevering van CO VID PRO #2 (collaborative videoproject) heeft de Rotterdamse zakenvrouw van het jaar Danielle van Grondelle, ook bekend als curvy topmodel een videowerk gecreëerd voor Grande Loge, waarin ze haar Surinaamse roots en haar ancestors eert. 

Aflevering 1 – Bouba Dola & Ella John

De eerste aflevering van CO VID PRO #2 is een samenwerking tussen de Rotterdamse maker Bouba Dola en de Amsterdamse spoken-word artiest Ella John. Samen onderzoeken ze in deze video de confrontatie met hun eigen geschiedenis en levenspad op muziek van Ella John.

Aflevering 10 – Anne-Fay & Stacii Samidin…

Aflevering 9 – Triomphe & Tim Wes…

Aflevering 8 – Carina Fernandes & Oligar da Paz…

Aflevering 7 – Reilly do Rosario & Barguijs…

Aflevering 6 – Mitchel Sam-Sin, Elten Kiene, Ro…

Aflevering 5 – Jowi Kemper, Naomi He-Ji & Mich …

Aflevering 4 – Ariah Lester & Richard Ermoso …

Aflevering 3 – Zouhair Mtazi, Ayrton Kirchner &…

Aflevering 2 – Danielle van Grondelle…

Aflevering 1 – Bouba Dola & Ella John…