Granny’s breien er lustig op los voor Laurenskerk

Het is gelukkig niet zo warm dat de mussen in Rotterdam van de daken vallen. Wel pieken de temperaturen dezer dagen regelmatig de 20°C. Nou, de meeste kledingmerken hebben hun visier inmiddels op vrieskou staan om hun wintercollectie op de planken te krijgen. Ook de vrijwillig breiende oma’s (en één opa) van ‘Granny’s Finest’ zijn druk met bolletjes wol en breinaalden in de weer. Maar wel zittend in een lekker zonnetje voor de Laurenskerk met een wijntje erbij.
Kledinglabel Granny’s Finest begon vier jaar geleden in onze stad met het opzetten van breiclubjes verspreid over de stad. Hierbij is het niet zo dat deelnemers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Het kledingmerk betaalt de wol en de breinaalden. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal mensen in dienst die de nieuwste collectie ontwerpen. Daar kunnen de Granny’s vervolgens mee aan de slag. 

Inmiddels heeft de kledinglijn die o.a. mutsen, sjaals en dekens verkoopt in bijvoorbeeld de Bijenkorf zo’n 350 breiende vrijwilligers aan zich gebonden. Om de breisters en breiers voor hun diensten te bedanken organiseert Granny’s Finest af en toe uitstapjes. Zo kan het zomaar gebeuren dat je een groep breiende Granny’s voor de deur van de Laurenskerk tegen het lijf loopt. Breiend, babbelend, genietend van een hapje en een drankje en niet te vergeten: genietend van het zonnetje.