Grappige Instagram accounts duiken massaal op

Nieuwe meme-accounts met foto’s van Gucci petjes, een gouden ketting of een rookworst zijn in korte tijd populair geworden onder Rotterdamse jongeren. Het begon allemaal bij Instagram account Garnalo (meer dan 20.000 volgers), die sinds eind maart vol staat met hetzelfde plaatje van een garnaal en ‘typische’ quotes.

Volgers zien de posts als meme-waardig, maar “ik praat echt zo”, laat de maker echter Garnalo weten aan NOS-stories. Enkele Rotterdamse voorbeelden die het goed doen zijn debanlieuetrinna, Rotterdamswijffie en Susanbijltassie. In korte tijd hebben de accounts er honderden volgers bij. Foto’s met quotes als “boys stil hij neemt op” of “veel bezig achter de schermen”.

Sinds het opduiken van het Instagram-account gaan er geruchten dat ‘Garnalo’ van origine Rotterdams zou zijn. Zo waren de eerste volgers voornamelijk Rotterdammers en lijken de quotes typerend voor de creatieve (muzikale) Rotterdammer. Een insta-story zou zelfs hebben weggegeven dat ‘ Garnalo’ niet een man, maar een vrouw is. Er was namelijk een vrouwelijke stem te horen…

Het is de vraag of we ooit echt te weten komen wie er achter Garnalo zit: OPEN Rotterdam zocht contact, maar kreeg helaas geen reactie. Misschien moeten we het ook niet willen weten. De abstractie van de meme, maakt het juist zo lekker herkenbaar.

Wat is jouw favoriete meme-account? Laat weten door OPEN Rotterdam te taggen op Instagram!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat