Gratis busvervoer voor educatieve uitjes

Goed nieuws voor scholen met onvoldoende financiële middelen voor educatieve uitjes. Rotterdamse basisscholen krijgen namelijk binnenkort de mogelijkheid om twee keer per jaar op een educatieve excursie te gaan met hun leerlingen. Buzz010 zorgt dan voor het gratis busvervoer.

Niet alle scholen hebben de mogelijkheid educatieve uitjes te organiseren. Dankzij Buzz010 krijgen zij de kans om dat wel te doen. Buzz010 is een initiatief van onder andere de gemeente Rotterdam, Stichting Verre Bergen en diverse schoolbesturen. Het draaide eerder als proef in Rotterdam. Zo’n 32.000 leerlingen deden toen mee. Nu krijgt het programma een vervolg. De gemeente is vijf jaar lang partner van dit initiatief.

Wethouder Pex Langenberg: ‘Door gratis vervoer bij excursies krijgen Rotterdamse kinderen de kans om zich te ontwikkelen buiten de grenzen van hun eigen wijk of buurt. En om in contact te komen met sport, kunst en cultuur. Rotterdam gaat voor bereikbaarheid voor iedereen.’

Stichting Buzz010 vindt dat excursies buiten de school- en woonomgeving voor alle basisschoolleerlingen mogelijk moet zijn. Leerlingen krijgen de kans om met Buzz010 extra, of nieuwe, excursies mee te maken, die zonder het project niet gerealiseerd kunnen worden.

Buzz010 wordt mogelijk gemaakt door afspraken over cofinanciering tussen Gemeente Rotterdam, Stichting De Verre Bergen en verschillende onderwijsinstellingen.

Scholen die mee willen doen, kunnen terecht op de site van buzz010. Naar verwachting is het vanaf het schooljaar 2018-2019 mogelijk om deel te nemen aan het initiatief.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat