Gratis ontbijtje voor schoolkinderen in het Liskwartier

Bruine bolletjes met kaas, bruine boterhammen met kipfilet, aardbeien, verse jus d’orange en nog meer gezonde lekkernijen lagen uitgestald bij groenteboer Frans van de Polder. Een gratis ontbijt voor de schoolkinderen in Rotterdam-Noord.

“Het gebeurt steeds vaker dat kinderen zonder te eten de deur uitgaan. En dat vind ik niet kunnen. Daarom heb ik verschillende scholen uit de buurt gebeld om langs te komen voor een gezond en lekker ontbijt,” vertelt Frans. De benaderde scholen reageerden stuk voor stuk ontzettend enthousiast. Intern begeleider van de Juliana van Stolberg school, Stefanie Thiel, bevestigt dat de leerlingen het ontbijt vaak overslaan. “Dat heeft verschillende redenen. Sommige ouders begrijpen het belang niet van een ‘s morgens eten en dan speelt ook de tijd nog mee, het is vaak druk in de ochtend, dan schiet het ontbijt het nog wel eens bij in. Bij ons krijgen ze om 10.00 uur fruit en dat is voor enkele leerlingen soms de eerste keer dat ze eten. Dat is niet goed, want het ontbijt is de benzine voor de rest van de dag.”

De groepen kinderen komen binnen via de voordeur en verlaten de winkel via de achterkant. “Het is een walking Breakfast hè?” verduidelijkt Frans. Meer dan honderd kinderen en begeleiders genieten van de lekkernijen. Niet alleen kinderen worden getrakteerd door Frans. In het verleden organiseerde hij een diner voor eenzame ouderen. “Wellicht dat ik dat dit jaar weer doe in november, maar dan nu een barbecue. Weet je ik ben geen kanjer, ik ben geen held, ik wil gewoon mensen helpen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat