Gratis tatoeage laten zetten op de Groene Hilledijk

Het kunstproject All you can Art (AYCA) van de Kunsthal wil kunst toegankelijk maken voor iedereen. Daarom zitten ze niet alleen in de Kunsthal, maar ook in ateliers op Zuid. Buurtbewoners kunnen er kunst maken en zelfs tatoeages laten zetten.

Roxette Capriles is één van de kunstenaars van AYCA en zij maakt kunst samen met de buurt in het atelier in op de Groene Hilledijk: “We merken dat er niet heel veel is met kunst hier op zuid. Wij willen juist dat kunst laagdrempelig is. Niet alleen voor bezoekers van de kunsthal, maar ook voor mensen die langslopen in de wijk.”

Eén van de buurtbewoners die fan is geworden van AYCA is Sharon. Zij komt regelmatig langs in het atelier en is druk bezig met het maken van een zeemeermin op de muur: “Ik voel me hier gewaardeerd. Het is wel echt een plek waar ik me thuis voel.”

Johanna Franco Zapata is ook AYCA kunstenaar en tattoo artist. Zij zet niet zomaar tatoeages. Ze gaat eerst in gesprek met de mensen die een tatoeage willen hebben. Ze praat met hen over slavernij en vrijheid. Dit zijn thema’s die haar aanspreken, omdat ze Colombiaanse is en op Curaçao is opgegroeid. Ze heeft het met mensen over een andere vorm van slavernij. Zo voelt Johanna zichzelf slaaf aan het beeld van wat een vrouw moet zijn. Het antwoord op de vraag: “Wanneer voel jij je vrij?” is voor haar de inspiratiebron voor het ontwerp voor de tatoeage, omdat ze een positieve tatoeage wil zetten. Als de ‘klant’ de tatoeage ook mooi vindt, tatoeëert Johanna het ontwerp direct op iemands lichaam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter