Gratis veganistisch eten in het Hoogkwartier

Een groep vrijwilligers met de naam Groenten zonder Grenzen kookt elke week een gratis veganistische maaltijd in het Hoogkwartier. Dit doen ze met voedsel van de markt dat anders weggegooid zou worden. Ze proberen zo voedselverspilling tegen te gaan.
Op dinsdag gaan vrijwilligers naar de markt en de supermarkt Marqt om gratis eten op te halen dat anders weggegooid zou worden. Op woensdag werkten de koks in het huis van de wijk hard in de keuken om het eten klaar te maken. Deze keer staan onder andere paprika’s met quinoa, een linzen dahl, en kleine pizza’s op het menu. Alles in het restaurant is veganistisch om niemand uit te sluiten. Voor vrijwilliger Eva Aydin heeft het project nog een reden: “Het is ook een stukje bewustwording van gezond leven”. In het restaurant is iedereen welkom: van jong tot oud van arm tot rijk.

Eva zou het concept graag nog in meerdere wijken willen uitrollen: “Dat willen we heel graag. Dat is niet alleen onze wens, maar we krijgen ook heel veel vraag van andere wijken. Dat willen we realiseren. Hoe meer mensen bewust worden van verspilling hoe beter”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter