Gratis workshops voor kinderen bij het Cruyff Court op Afrikaanderplein

Het Cruyff Court in de Afrikaanderwijk is deze zomer de place to be voor kinderen en jongeren uit Rotterdam. Acht weken lang vinden er elke vrijdagavond in de zomervakantie van 16:00 tot 21:00 diverse workshops plaats. Tijdens de kick-off gaf onder andere freestyle voetballer Nasser El Jackson een show en Chris Steijlen gaf een breakdance workshop.
“Elke vrijdag ga ik dan hier komen dansen”, aldus een jonge deelnemer die net een workshop breakdance heeft gevolgd. Veel kinderen hebben de middelen niet om op vakantie te gaan tijdens de zomervakantie. “Het biedt voor kinderen hele mooie mogelijkheden”, zegt dansdocent Chris Steijlen. Kinderen kunnen op deze vrijdagen gratis workshops volgen zoals, breakdance, beats maken en spoken word. Chris vervolgt: “Zo kunnen kinderen kijken waar ze goed in zijn en uiteindelijk doorstromen als ze het leuk vinden om vaste lessen te volgen. Dit soort dagen dragen bij aan een hele mooie zomer.”

Dit evenement is ontstaan door het Jeugdfonds Sport en Cultuur en de Johan Cruyff Foundation. Ambassadeur van het Jeugdfonds Sport en Cultuur en straatvoetballer Nasser El Jackson gaf de aftrap. “Sport verbindt, cultuur verbindt en eten verbindt. Dit soort dagen zijn heel belangrijk voor de groei van de kinderen,” aldus Nasser El Jackson.

Tijdens deze dag met veel gezelligheid, leuke workshops en lekker eten kon OPEN Rotterdam natuurlijk niet ontbreken. Check de video hieronder!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter