Groen Voorziening II

In de serie Groen Voorziening nemen de gebroeders Groen je mee op avontuur door de stadsnatuur. Kevin en Marvin Groen zijn tweelingbroers en beiden bioloog. Afgelopen zomer was seizoen 1 op de buis waarin met name de zomerse natuur te zien was. Nu is het de beurt aan de winter. Het wordt kouder en mensen blijven meer binnen, maar in de stad huist nog veel meer winters leven dan je zou denken!

Aflevering 2 
In de tweede aflevering van het winterseizoen van de serie Groen Voorziening gaan de gebroeders Groen op zoek naar Paddenstoelen. Omdat het zo’n milde winter is geweest, groeien er veel meer soorten dan normaal.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/U4OrO4xf6dU” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

Aflevering 1
In de eerste aflevering van het gloednieuwe winterseizoen  gaan de gebroeders Groen op zoek naar de Aalscholver. De vogel leefde vroeger op het voormalig Schollevaarseiland, waar nu de wijk Zevenkamp ligt. Dit gebied heette zo vanwege de grote kolonie Aalscholvers die er huisde. Nu broeden de vogels aan de rand van Rotterdam in de Ackerdijkse Plassen. Het maakt de Aalscholver een veel geziene gast in de Maasstad.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat