Groen Voorziening; op avontuur in de stadsnatuur

De tweelingbroers en biologen Kevin en Marvin Groen gaan op avontuur in de stadsnatuur. In de serie Groen Voorziening die vanaf 11 juni te zien is op OPEN Rotterdam laten ze de stad zien met al haar interessante planten en dieren.

Aflevering 8
De tweelingbroers en biologen Kevin en Marvin Groen gaan in deze aflevering van de serie Groen Voorziening op zoek naar de verschillende meeuwen in de stad. Zo broeden er steeds meer meeuwen op de daken in de stad, maar zijn er ook hele kolonies in het Havengebied.

Aflevering 7
De tweelingbroers en biologen Kevin en Marvin Groen gaan in deze aflevering van de serie Groen Voorziening een maaltje uit de stad halen. Zo zijn er eetbare planten in de Witte de Withstraat maar gaan ze ook met Bastiaan Rooduijn langs moestuinen en voedselbossen.

DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG: De prijsvraag van deze week gaat over de winter lindeboom. Hoe herken je deze winter linde?

 
Aflevering 6
De tweelingbroers en biologen Kevin en Marvin Groen gaan in deze aflevering van de serie Groen Voorziening op sporenonderzoek. Ze achtervolgen met boswachter Gerard Katoen het Ree. De hoeven van het dier laten duidelijke afdrukken achter in de drassige grond en leiden de heren dwars door Rotterdam.

DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG: De prijsvraag van deze week gaat over de beelden die we met een cameraval hebben gemaakt. Dat is een camera die aangaat op warmte en beweging. Wat doet het ree precies op de beelden die de camera heeft gemaakt? Stuur jouw antwoord op naar [email protected]!

Aflevering 5 
De Gebroeders Groen duiken met ecoloog Jan Putters het Havengebied in, waar alleen zo’n 69 soorten bijen voorkomen, maar gaan ook op pad in de stad zelf met bijenexpert Linde Slikboer.

DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG: In de paarse smeerwortel bloem zit een klein gaatje en dat komt door een bij. Waarom maken bijen dat gaatje?

Aflevering 4 
De tweelingbroers gaan in deze aflevering op zoek naar planten in de stad. Samen met Willemien Troelstra van De Rotterdamse Florawerkgroep komen ze allerlei grappige grassen tegen. Zo is er bijvoorbeeld het Baardgras die wel past bij de baarden van de tweeling.


DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG: Hoe noem je een plantensoort die tenminste in 95% van de steden ter wereld voorkomt? Stuur jouw antwoord op naar [email protected]!

Aflevering 3
Met de steeds later vallende schemering zie je ze misschien wel eens vliegen: de vleermuizen. De gebroeders Groen gaan in de nieuwe aflevering van Groen Voorziening op pad met een batdetector.

DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG: hoeveel insecten eet de dwergvleermuis ongeveer per nacht? Stuur jouw antwoord op naar [email protected]!

Aflevering 2
De tweelingbroers gaan op avontuur onder water. In de Zevenhuizerplas gaan ze samen met instructrice Laura Maissan duiken en komen ze verschillende planten en dieren tegen. Ook gaan ze in het Zuiderpark met een groot schepnet vissen met Leo Hoogwerf. Hij doet al jaren inventarisaties van het onderwater leven in Rotterdam.


DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG: welke slak hebben zij in deze aflevering uit het water gevist? Stuur jouw antwoord op naar [email protected]!

Aflevering 1
De tweelingbroers en biologen Kevin en Marvin Groen gaan in aflevering 1 van de serie Groen Voorziening op avontuur in het Kralingse Bos. Er is daar een eekhoorn gespot. Tot de jaren ’90 was de eekhoorn een veel geziene gast in het bos, maar daarna was hij alleen nog opgezet in het Natuurhistorisch museum te bewonderen. In hun zoektocht naar de eekhoorn komen de gebroeders Groen allerlei andere dieren en planten tegen in het Kralingse Bos.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat