Groene plekken in Rotterdam

Het huidige college heeft ‘de vergroening van de stad’ als belangrijk speerpunt in het coalitieakkoord staan. En daar hoort het onder de aandacht brengen van de bestaande groene plekken in de stad ook bij. 

Zo worden op de website van de gemeente zes groene (speel)plekken uitgelicht, waar je kunt fietsen, wandelen of luieren. En waar kinderen kunnen spelen en klauteren.

Zuiderpark
Wist je dat het Zuiderpark in Rotterdam Zuid het allergrootste stadspark van Nederland is? Je kunt hier wandelen, fietsen of skaten door bossen, langs moerasgebied, water en eilandjes. In het park ligt kinderboerderij Molenwei, met ernaast een mooie heemtuin. Hier kun je zilverreigers en andere dieren tegenkomen. Vanaf het Zuiderpark kun je met de kano of op de fiets helemaal naar de Oude Maas komen, via de Blauwe Verbinding.

Kralingse Bos
Het Kralingse Bos met de Kralingse Plas is de bekendste groene plek in Rotterdam. Naast bos en plas zijn er ook veel open ruimtes zoals velden en ligweiden. Bij het strandbad ligt achter een poortje de donkergroene heemtuin. Deze heeft steigerpaden die dwars door het moeras lopen. Je vindt er ook kinderboerderij de Kraal en Fun Forest, waar je (tegen betaling) hoge bomen kunt beklimmen.

Lage Bergse Bos
In het Lage Bergse Bos kun je heerlijk wandelen. Er staan veel hoge en dikke bomen. Bosvogels zoals de grote bonte specht, de merel en de boomvalk wonen hier. In speelpolder de Bergse Vallei is recentelijk een avontuurlijke kruip-door-sluip-door-route gemaakt die langs en door het water gaat. Kinderen kunnen in bomen klimmen of met water en modder spelen in de kleine speelwaterbaai.

Hoge Bergse Bos
Een natuurgebied met veel mogelijkheden: je kunt er bijvoorbeeld (tegen betaling) rolskiën, klimmen of kanoën. Of je beklimt (gratis) de uitkijktoren op een heuvel. Daar vandaan kijk je uit over Rotterdam. Op heldere dagen kun je zelfs de zee zien.

Botanische tuin Feyenoord
Midden in de Afrikaanderwijk ligt dit rijksmonument uit 1923. Toen kregen scholieren hier les, nu is het een groene hotspot waar meer dan 800 verschillende planten groeien. Je kunt hier op eigen houtje rondbanjeren, voor twee euro een rondleiding volgen of meedoen aan een workshop.

Ruigeplaatbos
Het Ruigeplaatbos is aangelegd als park op een oude zandplaat in de Oude Maas bij Hoogvliet. Na een zware storm tien jaar geleden heeft het een veel natuurlijker karakter gekregen. Er zijn plant- en diersoorten bijgekomen en door het vele dode hout is het bos een uitnodigend leefgebied voor paddenstoelen. Het bos ligt buitendijks en de werking van eb en vloed is hier goed te zien. Je kunt op een vlonder langs de rivier wandelen of een excursie volgen.

Meer informatie over parken, recreatie of buiten spelen vind je op www.rotterdam.nl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat