Groenlinks: “Plastic tasjes moeten uit het straatbeeld verdwijnen”

Groenlinks wil plastic tasjes uit het Rotterdamse straatbeeld laten verdwijnen, dat gaf Arno Bonte, raadslid van GroenLinks, aan in een interview met Jan Middelkoop. “Parijs heeft al afspraken gemaakt met supermarkten om geen gratis tasjes meer weg te geven, dit zou in Rotterdam ook een mooi voorbeeld zijn”. 

Frankrijk is het eerste land in Europa die gratis tasjes weggeven verbiedt en uiteindelijk zou dit ook in Nederland een landelijke wetgeving kunnen worden. “Je kunt supermarkten niet verbieden om die tasjes gratis weg te geven. Wat we wel kunnen doen, zijn gemeentes en supermarkten lief vragen maatregelen te nemen en afspraken met ze te maken. Mogelijke maatregelen zou het verbieden van gratis tasjes bij marktlui, maar daar moet natuurlijk wel een politieke meerderheid voor zijn”, aldus Bonte.
Beluister hieronder het interview terug met raadslid van Groenlinks, Arno Bonte. Ook ging verslaggever Thomas Kuijpers te straat op om Rotterdammers te vragen wat zij zouden vinden van de verdwijning van plastic tasjes.