GroenLinks Rotterdam pleit voor scootervrije fietspaden

Raadslid Arno Bonte van GroenLinks wil dat de Rotterdamse fietspaden per 1 juli 2018 ‘scootervrij’ zijn. Hij heeft een voorstel ingediend om gebruik te maken van de mogelijkheid die de Tweede Kamer gemeentes biedt om scooters van het fietspad te weren. Brommers met een hogere maximumsnelheid zijn al een aantal jaar geleden verplaatst van het fietspad naar de rijbaan. 
Volgens Bonte is het verplaatsen van scooters naar de rijbaan een lang gekoesterde wens van veel Rotterdamse fietsers. ‘Een scootervrij fietspad zorgt voor minder verkeersongelukken en voorkomt dat fietsers voor het stoplicht naar vieze roetlucht moeten happen’. Het raadslid verwacht dat het aantal verkeersongelukken door de maatregel met de helft kan teruglopen.

Tot nu toe hield de Tweede Kamer het scootervrij maken van fietspaden altijd tegen. Daar kwam gisteren verandering in toen VVD en CDA zich aansloten bij het pleidooi van de linkse partijen voor scootervrije fietspaden. De gemeente Rotterdam krijgt daarom de mogelijkheid om zelf verkeersregels voor scooters op te stellen. Andere gemeentes, waaronder Amsterdam, Den Haag en Utrecht, werken ook al aan het scootervrij maken van hun fietspaden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat