Groente- en fruitafval valt in de prijzen

Falafval heeft de Aardig Onderweg Award 2019 gewonnen. Falafval, is een falafal die wordt gemaakt van groente- en fruitpulp. De Aardig Onderweg Award is een prijs die de RET jaarlijks uitlooft aan een veelbelovend initiatief dat de regio Rotterdam mooier, slimmer of duurzamer maakt. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 25.000. Dit komt goed terecht. De initiatiefnemers investeren dit in een nieuwe ruimte om hun producten te maken, het opbouwen van een community van aangesloten partners die gft-pulp leveren en elektrisch vervoer om het op te halen. 

De winnaar van deze jaarlijkse prijs wordt geselecteerd door een jury, die dit jaar bestond uit Allison van Dams (TEDx Rotterdam), Philippe Raets (voorzitter CvB Zadkine), Peter Ottens (oud-winnaar en oprichter YETS Foundation) en Wesley dos Santos (winnaar 2018). Daarnaast kon ook het publiek zijn favoriet kiezen, door online te stemmen. Falafval krijgt naast het geldbedrag een plek op TedX Rotterdam 2020 en een jaar lang een werkplek bij 42workspace, een hub voor start-ups en scale-ups.

Vorig jaar ging de Award naar Wesley dos Santos en zijn duurzame elektrische boot. Ook voor andere eerdere deelnemers was het winnen van de AOA een kickstart van hun initiatief. Bijvoorbeeld voor streetartcollectief Rewriters010, dat vorig jaar het POW! WOW!-festival naar Rotterdam heeft gehaald. Ook dit jaar vond het festival weer plaats. Voor de YETS Foundation was de AOA eveneens een vliegwiel. Deze stichting wil kwetsbare jongeren via sport en begeleiding een goede start in de maatschappij bieden. Na het winnen van de AOA in 2017 won de stichting een Appeltje van Oranje en kon deze een kantoor openen in Schiedam.

OPEN Rotterdam vlogger Shweta proefde deze bijzondere lekkernij, terwijl ze in Rotterdam een wandeling maakte in Tel Aviv.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat