Groenteboer organiseert diner voor ouderen

Groenteboer Frans de Polder wilde eenzame ouderen in het zonnetje zetten. Daarom organiseerde hij een diner in zijn winkel. De ouderen genoten van een heerlijke maaltijd die werd opgediend door heel bijzondere ober: wethouder Hugo de Jonge. Hij was uitgenodigd door Frans en hielp graag een handje mee in de bediening.

In de groentezaak van Frans was het een gezellige drukte. Ongeveer 20 ouderen ontvingen een uitnodiging van de vrolijke groenteboer om te genieten van een gezellige avond met een heerlijk diner. Frans kwam op het idee, omdat hij merkte dat de ouderen vaak in een isolement leven: “De doelgroep komt bij mij in de winkel en dan merk ik ook de eenzaamheid die onder deze doelgroep heerst. Het is best een grote groep die ‘s avonds alleen thuis zit.” Hij vindt dat iedereen zou moeten meehelpen om de eenzaamheid van ouderen tegen te gaan. Hij zou graag willen dat mensen met een uitkering als tegenprestatie tijd doorbrengen met eenzame ouderen.

Ook Wethouder van Onderwijs, Jeugd en Zorg, Hugo de Jonge is zeer begaan met de eenzaamheid onder ouderen: “Rotterdam is een geweldige stad. Eén groot probleem is er wel in de stad en dat is de eenzaamheid. Dat kunnen we niet allemaal vanuit het Stadhuis oplossen. Daar hebben we iedereen voor nodig. Frans is een geweldige ondernemer. Ik ben alleen maar vereerd dat ik te gast mag zijn.” De aanwezigheid van Hugo de Jonge was voor Frans heel speciaal én handig. De Wethouder hielp namelijk ook mee in de bediening: “Hartstikke leuk om dat ook een keer te doen natuurlijk. Dat doe je niet alle dagen, bedienen. Dienstbaar leiderschap noemen ze dat.”

De ouderen vonden het een gezellige avond. Eén van de ouderen, die nog van goede gezondheid is, raakte geïnspireerd door Frans en wil zich ook gaan inzetten tegen de eenzaamheid: “Wat hij hier doet, heeft verstrekkende gevolgen”. Voor Frans was het ook een geslaagde avond: “Als ik de verhalen hoor van de mensen die zitten te eten en zeggen: wat fantastisch, Wat leuk, Ik zit te genieten van een heerlijke maaltijd! Ja, dan ben je gewoon super trots.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat