Groep 8 experimenteert er op los tijdens ‘Science Festival’

“Jammer dat er vandaag niks ontploft.” Dat is wat je hoort tijdens het ‘Science Festival in het Cosmicus College. Groepen 8 van verschillende Rotterdamse basisscholen waren vandaag welkom op de middelbare school vlak bij het Oostplein die zich inzet om het tekort aan professionals met een bèta-achtergrond in de toekomst te verminderen.
Dat het de school menens is blijkt wel uit het feit dat besloten hebben te investeren in leslokalen waarin veel praktijklessen gegeven kunnen worden in scheikunde, natuurkunde, biologie en techniek. Technasium noemen ze dat zelf. “Via het technasium laten wij onze leerlingen op een hele leuke manier kennis maken met met wetenschap en techniek,” aldus schooldirecteur Ilyas Bagci.

Door het Science Festival, een andere naam voor een open dag, hoop het Cosmicus nieuwe leerlingen voor volgend jaar binnen te halen. Alles werd uit de kast getrokken om een goede indruk achter te laten. Vuur in verschillende kleuren, een marshmellow die vacuum gezogen wordt en als klap op de vuurpijl een python in het biologielokaal. “Ik vind het wel heel erg leuk, dus misschien kies ik volgend jaar voor deze school,” aldus Annabel Rabenberg die vandaag een kijkje kwam nemen.