Groep daklozen kan nergens terecht: ‘Er moet nu een winteropvang komen’, aldus Pauluskerk

Er komen koude dagen aan en dus is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een permanente winteropvang voor dak- en thuislozen gerealiseerd wordt in Rotterdam, aldus Ester Segers, woordvoerder van de Pauluskerk. De kerk vraagt met verschillende acties, waaronder een emotionele video, aandacht voor de situatie waarin onder andere arbeidsmigranten zich bevinden die nergens terecht kunnen. Een permanente winteropvang kan hier verandering in brengen. 

Ester vindt dat Rotterdam een voorbeeld moet nemen aan Den Haag. Daar opent volgende week een permanente winteropvang, waar dak- en thuislozen vierentwintig uur per dag terecht kunnen. “In coronatijd was zo’n opvang er wel in Rotterdam. Hier kon een groep mensen terecht die geen recht hebben op een andere vorm van opvang. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsmigranten of andere mensen zonder verblijfspapieren.” De dak- en thuislozen konden destijds terecht in de Maassilo, waar een tijdelijke noodopvang werd ingericht. Sinds deze opvanglocatie in juni de deuren heeft gesloten, slaapt een grote groep mensen weer op straat. 

Dat de dak- en thuislozen die geen recht hebben op opvang nergens terecht kunnen, is terug te zien op verschillende plekken in Rotterdam. Zo overnachten ze onder meer in het Zuiderpark, in een parkje bij de Maashaven en in het Kralingse Bos. 

Tekst gaat verder onder foto

 

 

Naast de video en verschillende berichten op sociale media gaat de Pauluskerk de komende tijd nog meer acties ondernemen om aandacht te vragen voor dak- en thuislozen.